onsdag 18 september 2013

Krafttag tas för immigrationsreform

Immigrationsreformen var den stora fråga som var tänkt att behandlas- och få ett avslut under sensommaren och början av hösten. Istället har allt annat kommit i vägen; från Edward Snowden, NSA, relationen med Ryssland till situationen i Syrien - och immigrationsfrågan som i början av sommaren toppade alla rubriker har nu nästan helt försvunnit från radarn.

Nancy Pelosi, Mark Zuckerberg, AOL-VD Steve Case och en rad andra försöker få igång samtalen i Representanthuset igen genom att träffa delegationer på Capitol Hill. Ursprungligen hade man hoppats att Representanthuset skulle vara redo att agera redan efter sin augusti-ledighet, men så blev alltså inte alls fallet och debatter om Syrien och skuldtak tog istället överhand. Nu hoppas man emellertid på att få igång arbetet på nytt innan thanks-giving i november.

Den demokratiske senatorn Chuck Schumer sa att många konservativa valt att stödja en reform och är därför hoppfull, trots att tiden krymper:

“The question is getting it done and getting enough time to get it done. But I don’t think it’s dead by any stretch of the imagination.”


Det återstår att se vad som kommer att hända. Immigrationsreformen är en mycket svår politisk fråga - och min gissning är att även Vita Huset måste återföra ämnet högt på dagordningen för att detta ska bli av.

Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

Senatorerna John McCain och Jeff Flake pratar immigrationsreform 20130827

Inga kommentarer: