torsdag 7 mars 2013

Rand Pauls 13-timmars filibuster mot John Brennans nominering

Rand Pauls kritik av John Brennan:

Rand Paul är en av de tydligaste kritikerna av Obama-administrationens bruk av drönare och av Obamas nominering av John Brennan som ny CIA-chef pg a att denne inte tydligt nog tagit avstånd från idén att kunna använda drönare också på amerikansk mark.

Igår gjorde Rand Paul därför en filibuster mot John Brennans nominering, dvs Paul ställde sig talarstolen och talade i 13 timmar för att på så sätt fördröja nomineringsprocessen av Brennan. Paul hoppades inte kunna stoppa Brennan (som har det stöd han behöver) men kanske vinna fler anhängare för sin sak.

En filibuster görs inte ofta, men får göras så länge inte en majoritet av de övriga senatsmedlemmarna röstar för att avbryta den - och så länge personen orkar prata så får han det. Och Rand Paul orkade, i 13 timmar. Och sa bland annat:

"I Will Not Sit Quietly And Let Obama Shred The Constitution"


Här är det inslaget:



Fiilibustern, timme för timme:

Jag själv har aldrig sett en filibuster in action, och jag tror inte att jag heller kommer att se hela denna. Men för er som vill få ett exempel på vad en filibuster är - här är Rand Paul igår-kväll, timme, efter timme, efter timme. Och nu verkar det också som att hans försök att få gehör smått börjar lyckas.

Timme 1:


Timme 2:


Timme 3:


Timme 4:


Timme 5:


Timme 6:


Timme 7:


Timme 8:


Timme 9:



Filibustern slutade efter 13 timmar (uppdateringar följer). Kommer Rand Paul trots allt lyckas stoppa Brennans nominering?

Oavsett svar: det här är underhållning på högsta politiska nivå. Only in America.

Källa: NBC News

Se även tidigare inlägg:

Rand Paul kräver att Vita Huset säger nej till drönare på amerikansk mark 20130222

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vilken hjälte!
-POTUS PAUL 2016-

Ronie Berggren sa...

Jag är nästan beredd att instämma ;)