torsdag 7 februari 2013

American Crossroads kritiserar Ashley Judd

Skådespelerskan Ashley Judd är öppen för att kandidera politiskt, och om hon vinner den demokratiska nomineringen sedan utmana den opinionssvage republikanske senatorn (och minoritetsledaren i Senaten) Mitch McConnell 2014 i deras hemstat (eller Ashley växte i alla fall upp) i Kentucky. Än är dock inget bestämt - och inte heller mycket talar för att McConnell skulle förlora mot en liberal demokrat i en delstat så konservativ som Kentucky. Likväl har Karl Roves kampanjorganisation American Crossroads gjort följande påkostade ad mot Ashley Judd - trots att en riktigt kampanj från hennes sida ligger långt in i den ännu bara hypotetiska framtiden, ta en titt:



Varför har American Crossroads gjort detta?

Förmodligen för att skydda McConnell från mer konservativa demokratiska motståndare, som på allvar skulle kunna hota honom, som te x Kentuckys delstatsminister Alison Lundergan Grimes, eller kongressman Ben Chandler. Ashley Judd har visserligen två fördelar, pengar och kändisskap - men det kommer förmodligen inte att räcka för att besegra McConnell, vars kampanj välkomnade en utmaning från Ashley Judd, vars tydliga liberalism de anser skulle skrämma bort väljarna när allt kom till kritan.

McConnells eget opinionsstöd är svagt, och även om man inte tycks rädas Ashley Judd, så kommer man att få kämpa på två fronter; dels i sitt eget primärval, där te-party-rörelsen också förbereder en kandidatur, och dels mot en - med stor sannolikhet mer konservativ demokrat än Ashley Judd. Enligt en opinionsundersökning skulle 34% av väljarna i Kentucky rösta mot McConnell och bara 17% rösta för honom.

American Crossroads ad tycks således vilja se en kandidatur mellan McConnell och Ashley Judd. Karl Rove har också pålyst hans grupp ämnar försöka förhindra "knäppa republikanska te-party-kandidater" från att nästla sig in i racen, så som skedde 2010.

Källor: NBC News, Hot Air

Se även tidigare inlägg:

Ashley Judd överväger senatskandidatur 2014 20121205

Inga kommentarer: