söndag 29 april 2012

Bill Maher: Romney gav allmosor till sin mormonkult

Den liberale talk-show-värden Bill Maher har nu också han tagit upp Romneys mormonism och förkastade Romneys välgörenhetsgåvor eftersom pengarna gick till hans mormonska kult.



I det republikanska primärvalet höjdes röster mot Mitt Romney - och pastor Robert Jeffress kallade också mormonismen för en kult men betonade att det var en "teologisk kult". Problemen Jeffress och evangelikala hade (och har) med Romney är att han inte är kristen - att mormonismens teologi om såväl Jesus som Gud inte överensstämmer med historisk kristendom, på samma sätt som New-Age-Jesus-Kristologi inte heller gör det. Bill Maher visar dock här att sådana distinktioner inte behövs: mormonismen är en kult helt enkelt.

Obama-teamet har sagt att de kommer att undvika att kritisera Romneys mormonism. Det återstår verkligen att se om så kommer att bli fallet. Vänster-opinionsbildarna verkar dock inte hysa några sådana betänkligheter. När Robert Jeffress uttalade sig kritiskt om Romneys tro blev han utfryst av det republikanska etablissemanget som helt enkelt inte accepterade ett sådant agerande. Det återstår att se om demokraterna kommer att göra samma sak med Bill Maher.

Se även tidigare inlägg:

Anti-mormonismen större bland demokraterna 20120424

Inga kommentarer: