fredag 10 februari 2012

CPAC 2012 - del 6: Herman Cain

Herman Cain tillhör också han skaran av ex-presidentkandidater och fick också han möjlighet att på CPAC återuppbygga sitt politiska rykte. Här är hans tal:

Del 1:



Del 2:



Cain inledde med att konstatera att kolonierna 1773 var trötta på den gamle Kung George och det missbruk och den arrogans som påtvingades medborgare som bara ville skapa en fri nation. Några år senare hade man vunnit den amerikanska revolutionen.

Dagens USA var en nation i kris - en ekonomisk kris, en immigrationskris, en utrikespolitisk kris, en moralisk kris och inte minst en ledarskapskris.

Obama-administrationen förstår inte att det amerikanska folket återigen är trötta på maktmissbruk och förtryck. Det behövs nu en ny revolution i landet. Inte av bomber och kulor - utan en revolution med tankar och valsedlar. Vad konservativa behöver är att vara smartare än liberalerna och det korkade folk som försöker riva ner USA. De konservativa är fler än de dumma, förklarar han.

Han påminner sedan om hur han på förra CPAC bad de konservativa att hålla sig informerade, involverade och inspirerade - och det gäller fortfarande. Sedan förra året har denna taktik blivit ännu viktigare. Han förklarar sedan att han är tacksam för det stöd han fick för många för sin presidentkampanj. Han hoppade dock av på grund av gotcha-politik, samt pg a att han satte sin familj först. Men han visste att han trots det tillsammans med andra skulle kunna förändra USA nerifrån och upp - även om han inte kom till Vita Huset. Istället för att vara "David" skulle han skapa en armé av "David-personer" (utifrån berättelsen om David och Goliat).

Han fortsätter sedan att kritiserar Obama och citerar Obama som på TV sagt att han förtjänar en andra mandatperiod, på vilket Cain retoriskt frågar:

"For what?"


Han säger sedan att hans ämne i college var matte, han kan räkna - och han vet därför att Obama-administrationen räknar löst när de redovisar arbetslöshetssiffror. 8,3% är en felaktig arbetslöshet - i själva verket är 15% arbetslösa pg a att bara de aktivt arbetssökande redovisas i statistiken. Det gäller således att hålla sig själv informerad - eftersom "lame-stream-media" inte kan göra sådana beräkningar. Han förklarar sedan att hans hemsida CainConnections.com redovisar dessa saker varje vecka.

Vidare måste de församlade fortsätta hålla sig involverade, och det kan de göra genom att fortsätta stödja hans 9-9-9-plan och mana sina kongressmän och politiker att adoptera planen. Han förklarar vidare att en person som kandiderar till kongressen har adopterat hans 9-9-9-plan och han förklarar att han nu endorsar denne - vilket är ingen mindre än Joe the Plummer (som reser sig upp och får applåder).

De konservativa måste också fortsätta vara inspirerade. Under frihetsrevolutionen sa många att USA inte kunde vinna, men man kunde eftersom man trodde att man kunde. Man måste därför hålla sig inspirerade och han själv är fortfarande inspirerad och inspireras mest av allt av sitt barnbarn och sin önskan att för hennes skull skapa en bättre värld. Hon föddes också på ett speciellt år - 1999. Dvs 1 - 999.

Slutligen påminner han om att folket fortfarande har nationen i sina händer och manar dem att tillsammans ta tillbaka det.

Kort reflektion: Av de ex-presidentkandidater som talat är Herman Cain inte bara den mest underhållande utan också den kandidat som kombinerar detta med att också kännas mest kompetent. Att han lämnade racet var synd, men helt klart är han inspirerad att fortsätta sitt engagemang från andra fronter och än mer står det klart att han fortfarande har en förmåga att inspirera andra.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 5: Mitch McConnell 20120210

Inga kommentarer: